BBC partner van SV-Hestia

BBC partner SV-Hestia

Met trots kunnen wij mededelen dat op 2 februari er een nieuwe samenwerking is aangegaan met SV-Hestia. BBC heeft in Nederland een vooraanstaande rol als het gaat om het begeleiden van grote bouwprojecten. Om deze positie te behouden vindt het bedrijf het belangrijk dat de kennis en inzetbaarheid van medewerkers voortdurende aansluit bij de ontwikkelingen binnen de bouw. Om dit te bereiken krijgen medewerkers volop de gelegenheid om opleidingen en trainingen te volgen. Vanuit de eigen BBC Academie worden medewerkers niet alleen begeleid bij het volgen van studies, maar worden ook gastlessen verzorgd om ervaringen uit de praktijk te delen met studenten van verschillende scholen in Nederland. Meer weten https://svhestia.nl/bbc-bouwmanagement/

Naast medewerkers die in het verleden hun HBO-studie hebben gevolgd aan de Hanze Hogeschool in Groningen, werken er sinds 2020 ook meerdere studenten van de opleiding Built Environment parttime bij BBC. “Ik zocht een bijbaan die aansloot bij mijn studie,” aldus Roos Broeksma. Ze is een van de studenten die bij BBC werkzaam is. “Het werken bij BBC is goed te combineren met mijn studie en zie ik dan ook als een mooie aanvulling op de opleiding Built Environment,” vertelt ze.

SV Hestia

SV Hestia is dé studievereniging voor de opleiding Built Environment aan het Institute of Future Environments aan de Hanzehogeschool Groningen. De vereniging organiseert elke maand allerlei lezingen, excursies en borrels. Met haar ruim 430 leden en bijna 50 commissieleden biedt SV Hestia een netwerk aan studenten uit verschillende jaren.

De naam Hestia komt voort uit een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de godin die de bouwkunst aan de mens heeft geleerd. Ook is zij de godin van het vuur en meer in het bijzonder het huiselijke haardvuur. Waar geen haard wordt aangetroffen is geen gezellige, georganiseerde samenleving mogelijk. Deze wordt door haar gesticht en bevorderd.

De vereniging heeft als doel de belangrijke verbinding te zijn tussen student, de academie en het werkveld. Al onze activiteiten worden georganiseerd om de sociale cohesie tussen de studenten te bevorderen en meerwaarde te bieden naast het aanbod van de academie.

Voor studenten, door studenten!

Meer info: https://svhestia.nl/bbc-bouwmanagement/