BBC vertelt in Stedenbouw

Sluishuis BBC toezicht

Dagelijkse kwaliteitscontroles

In opdracht van bouwcombinatie Sluishuis V.O.F. verzorgt BBC Bouwmanagement dagelijks kwaliteitscontroles. Hiervoor stellen Roel Coolen en Jillis Gerichhausen namens BBC samen met de procescoördinator projectspecifieke keuringen op. “Vanwege de hoge constructieve uitdagingen zijn deze kwaliteitskeuringen van groot belang” vertellen zij. “De bouwcombinatie toont hiermee aan dat voldaan wordt aan de constructieve eisen. Keuringen worden op een tablet via een app: Aproplan uitgevoerd. Op deze tablet kunnen wij alle benodigde gegevens ter plaatse inzien.”

“Vanuit de bouwcombinatie werken wij samen met de werkvoorbereiding en uitvoering. Wij controleren tekeningen en werkplannen op volledigheid en uitvoerbaarheid. Hierdoor kunnen wij vooraf een inschatting maken van risico’s die het ontwerp of de uitvoering met zich meebrengen en keuringsformulieren hierop projectspecifiek maken of aanpassen. Middels projectspecifieke keuringsformulieren wordt een dossier opgesteld waarmee later teruggekeken kan worden op de uitvoering en hoe onderdelen tot stand zijn gekomen.”

De bouwcombinatie heeft met BBC twee kundige, ervaren kwaliteitscontroleurs die een onafhankelijke blik hebben en zorgdragen voor de juiste kwaliteit van het werk; vakmannen die gedreven bijdragen aan een zo goed mogelijk eindproduct.
BBC heeft ruim 100 ervaren bouwmanagers, directievoerders en toezichthouders in dienst die al ruim 30 jaar in heel Nederland bouwprojecten begeleiden voor diverse opdrachtgevers, kleine en grote projecten, renovatie of nieuwbouw, utiliteitsbouw of woningbouw.