Groepsuitje bij de Postwagen in Tolbert

Als waardering voor de mooie prestaties in 2018 was er vrijdag 8 februari door BBC een uitje georganiseerd voor het personeel van de vestiging Appingedam. Ook een aantal ex-collega’s waren hiervoor uitgenodigd. Het oorspronkelijke plan om een dropping met een helikopter te doen kon helaas niet doorgaan vanwege de harde wind, maar gelukkig was er een alternatief programma geregeld.

Allereerst gingen we in twee groepen de omgeving van Tolbert verkennen; de een op een solex en de ander op een vet bike (een soort elektrische step).

De speciale jaren 60 ‘solexjas’ en helm maakten het plaatje compleet. Koud en nat was het wel, maar dat mocht de pret niet drukken. Gebroederlijk werd door middel van foto’s de juiste route uitgevogeld en de gemiste afslag van Hein en de ‘panne’ van Jan Roelof versterkten het groepsgevoel nog eens extra.

Hierna volgde het maffiaspel. In drie groepen moesten allerlei opdrachten worden vervuld waarmee geld te verdienen was. Wat onschuldig begon ontaardde al snel in een vrolijke chaos waarbij alles wat los en vast zat van elkaar werd gestolen. Aan het eind van het verhaal was het kaf duidelijk van het koren gescheiden; de verliezers hadden 38.000 dollar bij elkaar gegraaid en de winnaars maar liefst 1.4 miljoen. Ik noem geen namen maar een betere manier om de ware aard van je collega’s te ontdekken is er niet!

Na het buffet volgde het slotstuk.

In groepjes van drie werd iedereen opgesloten in een escape room met de opdracht om binnen één uur te ontsnappen. Dit bleek nog niet zo eenvoudig, slechts één team wist de opdracht binnen de tijd te voltooien. Een uur heeft zelden zo kort gevoeld.

Al met al was het een geslaagde dag die meer dan genoeg stof opleverde om nog even gezellig na te borrelen!