Grote investeerder in huize BBC

Afgelopen week is ons bureau versterkt met het aantrekken van het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity.

Bij BBC Bouwmanagement zijn meer dan 100 medewerkers actief in directievoering, toezicht, projectmanagement en kwaliteitsmanagement bij middelgrote en grote bouwprojecten door heel Nederland. Ook is BBC een significante speler bij de schadevaststelling bij aardbevingsschade en het versterken in het aardbevingsgebied in de regio Groningen.

Onze onderneming, opgericht door Walther en Marianne Coppens is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bureau in project- en bouwmanagement. Eerder dit jaar hebben de aandeelhouders hun operationele werkzaamheden overgedragen aan het huidige ervaren managementteam. Parallel werd er gezocht naar de juiste partner om de onderneming verder te laten groeien. Na gesprekken met verschillende (inter-)nationale partijen werd deze partner gevonden in het Belgische KeBeK Private Equity.

KeBeK Private Equity is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat investeert in solide bedrijven. KeBeK participeert onder meer in Borek (actief in hoogwaardig buitenmeubilair), Van Assendelft (een Nederlandse kampeer- en recreatiegroothandel) en in Yource (één van de belangrijkste klantcontactbedrijven in de Benelux). KeBeK ondersteunt het managementteam van haar participaties actief bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie.

De oorspronkelijke aandeelhouders blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken bij BBC Bouwmanagement. Operationeel wordt de organisatie aangestuurd door de ervaren Ronald Zilver, die na vele jaren van betrokkenheid bij BBC Bouwmanagement op 1 januari de rol van operationeel directeur op zich nam.

Met bovenstaande stappen is BBC Bouwmanagement, een uiterst solide onderneming met een uitgebreid pakket aan dienstverlening, klaar voor de toekomst.