Nieuwe collega

Graag zou ik mij willen voorstellen aan jullie.

Ik ben Johan Knook, 45 jaar en getrouwd met Jacqueline. Wij hebben drie zoons, Mike van 12 en een tweeling Roel en Bart van 10 jaar. Ik woon in het altijd zonnige en o zo gezellige Uithoorn. Motorrijden is een passie van mij en het liefst doe ik dit op het circuit, daarnaast is wielrennen ook iets wat ik graag doe en ben ik trainer bij UWTC te Uithoorn. Klussen is iets wat ik vanaf jongs af aan graag doe in mijn vrije tijd, maar een drankje op zijn tijd sla ik ook niet af.

Mijn loopbaan is begonnen na de MTS bij een kleine aannemer in de Pijp te Amsterdam, waar ik erachter kwam dat het leven op een steiger en in de kou niet aan mij besteed was. De switch naar directievoerder bij Schiphol Project Consult voor verbreding van de D-pier was een logische stap. Op dit werk en de gesprekken met de collega’s kwam ik tot de conclusie dat ik graag HTS wilde gaan doen.

Na de HTS ben ik begonnen op de bouwplaats als construction manager (uitvoerder) bij o.a. het Shell Metamorfose project te Den Haag voor Bovis Lend Lease waar ik ruim 2 jaar werkzaam ben geweest. Mijn carrière voortgezet als projectleider bij Takenaka Netherlands. Een van de projecten welke ik heb mogen realiseren is het Jaap Goedkoop Laboratorium voor NRG te Petten. In 2007 ben ik gevraagd om naar Strukton Speciale Projecten te komen als tendermanager voor DUO2 te Groningen. Bij Strukton heb ik ruim 7 jaar gewerkt, waarna ik de overstap naar Ballast Nedam Special Projecten heb gemaakt. Ik heb hier gewerkt aan de tender van het RG-gebouw voor Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam namens de bouwcombinatie BAM/Ballast Nedam. Na mijn tijd bij Ballast Nedam heb ik de stap gewaagd om als technisch ontwikkelaar bij Snippe projecten te Diemen te gaan werken. Ik heb hier gewerkt aan de ontwikkeling van Holland Park te Diemen. Op een gegeven moment wilde ik graag mijn kennis en kunde vanuit de uitvoering, aannemerij, tenders, contracten en ontwikkeling gaan gebruiken om opdrachtgevers te adviseren. Ik ben toen gevraagd door BOAG, welke later is overgenomen door Drees & Sommer. Ongeveer 5 jaar heb ik met plezier bij Drees & Sommer gewerkt, maar heb gemeend om toch van werkgever te wisselen omdat ik de persoonlijke benadering heel erg belangrijk vind. Mijn connectie met BBC is Ger (Drees & Sommer) en ben nu sinds 1 maart jl. in dienst bij BBC als senior projectmanager.

Graag wil ik mij inzetten en samen met jullie de stap maken in de professionaliseringsslag van het projectmanagement. Ik kijk er echt naar uit om dit met jullie op te pakken en vorm te geven. Wat zijn jullie ideeën hierbij, hoe zou dit vormgegeven moeten worden en wat is hiervoor nodig?

Nu de coronamaatregelen zo goed als allemaal vervallen zijn, kijk ik er naar uit om jullie te treffen op kantoor of op de projecten. Mochten jullie vragen hebben of ik kan jullie eventueel ergens mee helpen, laat het mij maar weten en tot snel.

Met vriendelijke groet,

Johan