Aanpassing gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Soort bouw: renovatie/restauratie/uitbreiding, publieke gebouwen
Periode: november 2017 - heden
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel


toezicht en directievoering tijdens verbouwing gemeentehuis Capelle aan de IJssel


Verbouwing gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Gemeentehuis Capelle aan den IJssel voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De verschillende ruimten in het gemeentehuis van Capelle zijn na vele jaren intensief gebruik sterk verouderd.
ICT voorzieningen zijn niet meer van deze tijd en de werk- en ontvangstruimtes op de begane grond en de eerste etage zijn ongeschikt voor flexibel gebruik. Met name de publieksruimtes, waar Capellenaren, partners en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten, zijn verouderd.

Als gevolg van dit verbouwde deel kan straks iedereen gastvrij ontvangen worden. Tevens kunnen er presentaties gegeven worden en kunnen werknemers flexibel en efficiënt hun werk doen.
Ongeveer 600 medewerkers ondersteunen het gemeentebestuur bij de uitvoering van de gemeentelijke taken. Het streefdoel van de gemeente is een goede dienstverlening, efficiënte bedrijfsvoering en duurzaamheid.
De verbouwing van het gemeentehuis loopt in 3 verschillende fasen waarbij het gemeentehuis gedurende de gehele bouwperiode in gebruikt blijft.

Raad- en trouwzaal

Het gemeentehuis wordt ook voorzien van een nieuwe multifunctionele raadzaal. Behalve vergaderingen kan er een huwelijk voltrokken worden of een bijeenkomst voor bewoners georganiseerd worden.
Verder worden er diverse vergaderzalen, een nieuwe receptieruimte en een bedrijfsrestaurant gerealiseerd. Tevens kan die ruimte als ontvangstruimte dienen.

De gemeentetuin

Ook de gemeentetuin wordt aangepakt. Het bordes wordt ingeruild voor een mooie groene stadstuin die aansluit bij de inrichting van het nieuwe stadscentrum. Kortom: een grote tuin met wintergroene planten en snoeivormen. Door het ontwerp vormt de tuin het gehele jaar een mooie setting met kleuren en bloemen die wisselen per seizoen.
Een mooie setting voor ceremoniën zoals bijvoorbeeld bruiloften.
Bovendien zorgt dat voor een uitnodigende en goed toegankelijke entree. Het stadshart van Capelle aan den IJssel wordt op deze manier verrijkt met een unieke en groene openbare ruimte.

Omvang: circa 1.378 m² BVO

Entree impressie verbouwing gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Dennis van Rooij

Roeland van Dijck