Eurostar Rotterdam Centraal Station

Soort bouw: bestaande bouw, publieke gebouwen
Periode: januari 2018 - december 2018
Opdrachtgever: NS Stations


Eurostart te Rotterdam Centraal

Ten behoeve van de hogesnelheidstrein EUROSTAR, die via Kanaaltunnel een verbinding onderhoud tussen onder andere; Amsterdam en Rotterdam met Londen, zijn er in Centraal Station te Rotterdam permanente “Check-in voorzieningen” gerealiseerd op het bestaande perron 1. De “check-in voorzieningen” zijn gerealiseerd in een grotendeels leegstaand casco deel van Rotterdam CS boven het bestaande filiaal van de HEMA.

Onderdelen die hierin gerealiseerd zijn, zijn security-, douane- en wachtfaciliteiten. Op niveau 1 ter hoogte van perronniveau en te bereiken vanuit stationshal middels lift en roltrappen, bevinden zich de check-in faciliteiten, te weten 2 x-ray machines ten behoeven van bagage-check, vervolgens balie douane KMAR met 2 balieposities, en 2 balieposities ten behoeve van douane UKBF.

Ook bevinden zich op dit niveau de 2e lijns kantoor KMAR en techniekruimte E-installaties.

Na de douane-balie UKBF gepasseerd te zijn kunnen de passagiers middels een nieuw geplaatste lift en nieuwe roltrap naar de wachtruimte op niveau 2. Ook op dit niveau 2 bevinden zicht de techniekruimten ten behoeve van luchtbehandeling, ventilatie verwarming en dergelijk en tevens de dames- heren- en mindervalidentoiletten.

Eurostar Rotterdam Centraal Station -1
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Dessing