Gerechtsgebouw Zwolle

Soort bouw: nieuwbouw, bestaande bouw, overheid
Periode: 2011 - 2013
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf


randveiligheid renovatie en nieuwbouw gerechtsgebouw Zwolle

Van 1838 tot januari 2013 was gerechtsgebouw Zwolle een van de rechtbanken in Nederland. In januari 2013 werd de naam gewijzigd in Rechtbank Zwolle-Lelystad. Het rechtsgebied van het oude Zwolle ging daarmee op in de Rechtbank Oost-Nederland en in april 2013 in de Rechtbank Overijssel.

Nieuwbouw en renovatie gerechtsgebouw Zwolle

De nieuwbouw van de rechtbank betreft 16.400 m² en is 25 meter hoog.
Onder de uitbreiding is een tweelaagse ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling (7.900 m² BVO) gerealiseerd, die bestemd is voor de medewerkers van de rechtbank. Het gebouw heeft 7 bouwlagen inclusief de 2 ondergrondse parkeerlagen.

De begane grond boven de parkeergarage vormt de verbinding met het bestaande gebouw. Daarin zijn een nieuw hoofdentree en diverse functies ondergebracht. Op de eerste verdieping zijn 11 zittingszalen en daarboven 3 kantoorlagen met daarin 4 patio’s gerealiseerd.

In 2013 onderging het aangrenzende gebouw van justitie een grondige renovatie. De renovatie betrof circa 11.700 m² BVO. De renovatie bestond uit het compleet vernieuwen van de installaties, het vervangen van de gevelpuien en diverse ruimten hebben een een ‘opknapbeurt’ gekregen.

Brandveiligheid

Rijksvastgoedbedrijf selecteerde BBC om tijdens de gehele bouwperiode de brandveiligheid te bewaken én te borgen dat bij oplevering het gebouw zou voldoen aan de voorschriften m.b.t. Brandveiligheid.

randveiligheid renovatie en nieuwbouw gerechtsgebouw Zwolle
randveiligheid renovatie en nieuwbouw gerechtsgebouw Zwolle
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers