Groot onderhoud de Peperklip, Rotterdam

Soort bouw: bestaande bouw, woningbouw
Periode: maart 2017 - maart 2019
Opdrachtgever: Vestia


Groot onderhoud aan de Peperklip te Rotterdam

De Peperklip is een woongebouw in Rotterdam Zuid. Gebouwd in de jaren ‘80 door Architect Karel Weber. Nu, 35 jaar later is het tijd voor een renovatie.
Er zijn totaal 560 sociale woningen en 7 bedrijfsruimtes die samen een peperklip vormen. Er wonen circa 40 nationaliteiten in het complex. De begane grond woningen hebben een tuin met schuur. De rest van het binnenterrein is eigendom van de gemeente Rotterdam. In 2017 is er begonnen met het renoveren van dit pand aan zowel de buiten als binnenzijde in de bewoonde staat. 

De Peperklip

Rotterdamser dan de Peperklip kan eigenlijk niet. Hier komen niet alleen alle bevolkingsgroepen maar ook verschillende culturen bij elkaar. Kortom; het is Rotterdam maar dan in het klein. De woonsoorten zijn voornamelijk portiek woningen met een paar grondgebonden woningen. Tijdens de werkzaamheden is er onderscheid gemaakt in laagbouw (3 verdiepingen) en hoogbouw (7 verdiepingen). Het laagbouw ligt aan de Draaischijf, Rosestraat en Stootblok. Het hoogbouw gedeelte ligt aan Vuurplaat, Lodewijk Pincoffweg en Lodewijk Pincoffplein.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in de woningen en de algemene ruimte omvatten onder andere:

  • reinigen van gevels van het complex aan voor – en achterzijde;
  • vervangen en schilderen van kozijnen en deuren;
  • sausen van alle wanden;
  • schilderen van leuningen en hekwerk;
  • plaatsen van een CO2 sensor in de woonkamer en regelbare ventielen in keuken en badkamer.

Vernieuwd dak

Ook het dak moet geloven aan de renovatie. Het gehele dak van de hoogbouw en laagbouw wordt namelijk vernieuwd. Het hoogbouw gedeelte krijgt per hoogbouw zonnepanelen die het stroom voor de liften moeten voorzien. Het laagbouw gedeelte moet een sedum dak worden. Verder zal er in de toekomst stadsverwarming leidingen over het dak gaan lopen.

Bekijk meer woningbouw renovatieprojecten.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers