Het Nieuwe Universiteitsgebouw VU te Amsterdam

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: september 2016 - heden
Opdrachtgever: Vrije Universiteit Amsterdam


nieuwbouw Het Universiteitsgebouw VU

Het NU.VU gebouw is primair een onderwijsgebouw. De doelstelling is dat er dagelijks circa 5.600 mensen gebruik kunnen maken van het NU.VU, waaronder 3.600 Bachelor studenten, aangevuld met onderwijzend personeel, universitaire staf en bezoekers.
In het gebouw wat ook open staat voor publiek met winkels en horeca, vind je een Bussines Floor en bovenal een theater en filmhuis programmering in de namiddag en avond.
Het NU.VU gebouw is een belangrijke trekker in de ontwikkeling van de VU Campus in het Kenniskwartier.

Het zwaartepunt verschuift hiermee naar de Boelelaan en de samenhang met het VUmc wordt versterkt.

Nieuwe Universiteitsgebouw VU

Het NU.VU gebouw bestaat uit een drielaagse parkeergarage met op de eerste kelderlaag een centrale fietsenstalling. De bovenbouw krijgt twee ingangen waarvan de entrees naar binnen zijn geklapt waardoor de entree breder oogt. De entree aan de hoge zijde van het gebouw heeft een loggia. Verder heeft het gebouw twee gebouwhoogten, de hoge zijde heeft 13 lagen en het lage gedeelte heeft 9 lagen.

De overgang tussen de twee gebouwen wordt geaccentueerd door een insnijdingen met dakterrassen. Centraal in het midden ligt de centrale overkapping van het atrium. Het hoge dak krijgt een EPDM afwerking en de nodige voorzieningen voor het gevelonderhoud, verder wordt op het lagere gedeelte van het dak uitgevoerd met een groendak, zichtbaar vanuit het gebouw zelf en de omringende bebouwing.

bouw van Het Nieuwe Universiteitsgebouw VU te Amsterdam
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Jelke Brinksma

Jelle Jager