Hoofdkantoor DPG Media, Amsterdam

Soort bouw: Nieuwbouw
Periode: December 2022 - heden
Opdrachtgever: Besix Nederland


BBC Bouwmanagement verzorgt in opdracht van Besix Nederland het toezicht van de afbouw van het hoofdkantoor van DPG Media. Het kantoor, Mediavaert, wordt gebouwd op het Amstel Business Park Zuid naast de drukkerij van DPG Media.
In het hoofdkantoor van maar liefst 44.000 m2 komen onder andere Qmusic, Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Nu.nl, Tweakers, het AD, de Libelle en vtwonen te zitten.

Mediavaert is tot op heden het grootste hout-hybride kantoor in Europa. Mediavaert is een ontwikkeling van Being in opdracht van DPG Media. Team V Architectuur heeft in samenwerking met Arup, DGMR en DELVA Landscape Architecture & Urbanism het gebouw ontworpen. In het ontwerp is sterk ingezet op een duurzame, gezonde werkomgeving met veel daglicht en groen op, in en rond het gebouw. In vergelijking met traditionele bouwmaterialen als betonbouw levert de productie van hout minder co2 en stikstof op. Daarnaast nemen de bomen tijdens hun groei co2 op dat opgeslagen blijft in het materiaal. Dit zorgt voor een positieve koolstofbalans. Het gebouw is energie-efficiënt met onder andere een warmtepomp (die zorgt voor ondergrondse warmte-/koudeopslag) en zonnepanelen op het dak. Daarmee wordt het gebouw BREEAM Excellent gecertificeerd.

Naast kantoren en studio’s komen er in het gebouw ook vergaderzalen, sportfaciliteiten, dakterrassen, restaurants en een event locatie. Het gebouw bestaat uit drie geschakelde bouwdelen op een doorlopende plint van groene terrassen. Het grote dakterras aan de waterzijde biedt ruimte voor meer dan 230 personen. Tussen de grote raampartijen komen keramische gevelpanelen met azuurblauwe reliëfpatronen.

Exterieur renders verzorgt door: Proloog
Interieur renders verzorgt door: Vingtsix Visualization

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Niek van de Pol