Interne verbouwingen UMC, Utrecht

Soort bouw: bestaande bouw, zorg
Periode: juli 2020 - heden
Opdrachtgever: UMC Utrecht


In opdracht van het UMC Utrecht verzorgd BBC het toezicht voor diverse interne verbouwingen binnen het UMCU, WKZ en CMH te Utrecht.
Een aantal van deze projecten lichten we uit:

Inrichten Hybride OK 2, UMC Utrecht

Dit project betreft de verbouwing en de nodige aanpassingen vanwege plaatsing van het röntgenstatief voor de 2e Hybride Operatiekamer van de Vaatchirurgie afdeling van het UMC Utrecht. Dit is om de capaciteit verder uit te breiden naast de al bestaande 1e Hybride Operatiekamer. Ook alle pendels en de operatietafel zijn vernieuwd.

Hybride OK UMC Utrecht

 

Verbouwing bunker U3, UMC Utrecht

Voor de divisie Radiotherapie bouwen we in een bunker van 1,5 meter gewapend beton een MRI-linac. De MR-linac is een innovatie in de radiotherapie, die door het UMC Utrecht samen met Elekta en Philips is ontwikkeld. De MR-linac is namelijk een combinatie van een radiotherapie-versneller en een diagnostische MRI-scanner. Hierdoor kunnen gedurende de bestraling MRI-beelden gemaakt worden, zodat de tumor ook tijdens het bestralen zichtbaar is. Dit maakt het mogelijk om net voor de bestraling heel precies de positie en vorm van de tumor te kunnen bepalen.

Verbouwing Bunker U3

 

IO MRI-OK, Wilhelmina Ziekenhuis

Als onderdeel van strategische samenwerking tussen het UMC Utrecht en Prinses Maxima Centrum (PMC of Maxima) is overeengekomen dat er een MRI-OK zal worden gerealiseerd. De werktitel in dit project is MRI-OK. Exacter is deze: “een intra-operatieve MRI gericht op neurochirurgische ingrepen”. Hierbij wordt een generieke OK ontwikkeld waarin reguliere verrichtingen kunnen plaatsvinden zonder MR. Gedurende een aantal dagdelen per week zal een combinatie worden gemaakt van OK met MR-faciliteiten.

MRI OK WKZ

 

Vernieuwing 4 CT’s Radiologie & Radiotherapie

In opdracht van de divisies Radiotherapie en Radiologie worden er een viertal CT scan ruimtes vernieuwd. Philips verzorgd hier de levering en aansturing van de nieuwe CT scans. De gehele ruimtes zijn voorzien van nieuwe vloer, plafond en wandafwerking inclusief W en E installatie.

Vernieuwing 4 CT’s Radiologie & Radiotherapie

 

Opdracht

Voor alle bovenstaande projecten verzorgd BBC Bouwmanagement het toezicht.

Echter is dit nog maar een greep uit de vele projecten waar BBC Bouwmanagement het toezicht verzorgd binnen het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Centraal Militair Hospitaal te Utrecht.

Gerelateerde projecten: MC Vechtdal,

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Robert Smulders