Kindcentrum De Stappen, Wouw

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: december 2020 - heden
Opdrachtgever: Stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal / HEVO


Kindcentrum De Stappen

In het kloppend hart van Wouw is op het terrein van het oude gebouw van KPO BS De Stappen, de realisatie gestart van een nieuwbouw Kindcentrum.

De Stappen

Het te realiseren project heeft een totale bruto vloeroppervlakte van circa 2.080 m², verdeeld over twee bouwlagen. Het gebouw betreft een Kindcentrum, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van open leerpleinen, hierbij worden afgesloten ruimten tot een minimum beperkt. In het kader van de duurzaamheidsambitie van de school zal het gebouw grotendeels uit hout worden opgetrokken. Deze houten uitstraling van het gebouw gaat daarbij een samenspel aan met het natuurlijke karakter van het schoolplein, wat als een verlengde van het naastgelegen park zal fungeren.

Het perceel bevindt zich in een hoek, ingesloten tussen de Kloosterstraat zuidelijk, de Geerhoek noordelijk, de Strijp westelijk en het kavel van het multifunctioneel centrum de Geerhoek oostelijk. Het ruim opgezette perceel behuisd een bestaand gebouw, waar momenteel het Kindcentrum in is gesitueerd. Dit gebouw van bestaat uit één bouwlaag en is zowel technisch als ruimtelijk gedateerd. Een deel van het gebouw wordt vooraf gesloopt zodat de nieuwbouw gerealiseerd kan worden. Na verhuizing zal een deel van het perceel worden overgedragen aan de gemeente. Door de aanpassing aan het kavel zal de ingang van het perceel verplaatsen van de Strijp naar de Kloosterstraat.

Opdracht

In opdracht van HEVO en Stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal verzorgt BBC het toezicht.

Al jaren begeleidt BBC projecten van initiatieffase tot en met onderhoud, en dat met veel succes én passie. Benieuwd naar wat voor uw project kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Impressie De Stappen
Impressie De Stappen
Impressie De Stappen
Impressie De Stappen
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Eric Vos