Kindcentrum De Stappen, Wouw

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: december 2020 - december 2021
Opdrachtgever: Stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal / HEVO


Oplevering KPO de Stappen

In het kloppend hart van Wouw is op het terrein van het oude gebouw van KPO BS De Stappen, een nieuw Kindcentrum gerealiseerd. 

De Stappen

Het te realiseren project heeft een totale bruto vloeroppervlakte van circa 2.080 m², verdeeld over twee bouwlagen. Het gebouw betreft een Kindcentrum, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van open leerpleinen, hierbij zijn afgesloten ruimten tot een minimum beperkt. In het kader van de duurzaamheidsambitie van de school is het gebouw grotendeels uit hout getrokken. Deze houten, warme uitstraling van het gebouw geeft hierdoor een samenspel aan met het natuurlijke karakter van het schoolplein, wat als een verlengde van het naastgelegen park fungeert.

Het perceel bevindt zich in een hoek, ingesloten tussen de Kloosterstraat zuidelijk, de Geerhoek noordelijk, de Strijp westelijk en het kavel van het multifunctioneel centrum de Geerhoek oostelijk. Het ruim opgezette perceel behuisd een bestaand gebouw, waar momenteel het Kindcentrum in is gesitueerd. Dit gebouw van bestaat uit één bouwlaag en is zowel technisch als ruimtelijk gedateerd. Een deel van het gebouw is vooraf gesloopt zodat de nieuwbouw gerealiseerd kon worden. Na verhuizing, begin 2022, is een deel van het perceel worden overgedragen aan de gemeente. Door de aanpassing aan het kavel verplaatst de ingang van het perceel van de Strijp naar de Kloosterstraat.

Opdracht

In opdracht van HEVO en Stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal heeft BBC het project begeleidt tijdens de voorbereiding en uitvoering. Eind december 2021 hebben we het gebouw opgeleverd aan de gebruikers.

Al jaren begeleidt BBC projecten van initiatieffase tot en met onderhoud, en dat met veel succes én passie. Benieuwd naar wat voor uw project kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Eric Vos