Nieuwbouw 105 woningen Sportdorp te Rotterdam

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2009 - 2010
Opdrachtgever: ComWonen


Nieuwbouw 105 woningen Sportdorp IJsselmond

Sportdorp is een groene buurt met een dorps gevoel. Hier kennen de meeste bewoners elkaar en dat koesteren ze. De buurt heeft een karakteristieke uitstraling. De woningen zijn relatief klein, maar hebben grote tuinen. Je moet er eens geweest zijn om een gevoel te hebben bij het karakter van deze plek en haar bewoners.

Project Sportsingel

Sportsingel betrof de nieuwbouw van 105 woningen en een appartementencomplex die onderdeel zijn van de herstructurering in de al bestaande wijk Sportdorp in deelgemeente IJsselmonde.
Sportdorp omschreven is een traditionele tuindorp met de sfeer en architectuur van de dertiger jaren. In het kader van herstructurering is het tuindorp versterkt door eengezinswoningen te bouwen in neotraditionele stijl, die passen binnen de buurt en bij de bestaande leefmilieus.

Nieuwbouw woningen Sportdorp

De 105 nieuwbouw woningen variëren van eengezin rijtjeswoningen tot twee onder één kap – en semi vrijstaande woningen. Daarnaast zijn er ook nog vier bijzondere twee laagse kopwoningen gerealiseerd die refereren aan de kopwoningen van het nog bestaande deel van de wijk.

Opdracht

In opdracht van woningbouwvereniging ComWonen heeft BBC toezicht verzorgt voor dit project, onder de rook van De Kuip.

Woningen Sportdorp te Rotterdam
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers