Nieuwbouw 120 appartementen “Easy Street” te Breda

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2011 - 2012
Opdrachtgever: Singelveste-AlleeWonen


Een beetje studentenstad heeft uiteraard ook een studentencampus. CAMPUS Easy Street is de eerste en enige studentencampus in Breda. Het is een plek waar studenten uit de hele wereld samenwonen, voorzien van alle gemakken. Je kunt er studentenkamers of studio’s huren voor 1, 2 en 4 personen met eigen keuken, een grote gemeenschappelijke living en study, overal internet en een mega tuin.

Easy Street

Het project bestaat uit een wooncomplex met 5 verschillende gebouwen, waarvan er vier een vierkant geheel vormen. Het balkvormig volume biedt onderdak aan 200 studenten en in het carré volume bestaande uit vier losse bouwdelen bevinden zich 246 startersappartementen (120 eenheden). Het complex is energiezuinig door het gebruik van een centrale houtpalletkachel. Tevens heeft het complex een 2-laagse parkeergarage en 1.500 m² commerciële ruimtes in de plint.

Weerspiegeling

Opvallend is de gevel van Easy Street. De gevel heeft een gloed van geglazuurde steen, die van onder naar boven subtiel van kleur verschiet: donkerblauw wordt lichtblauw. Deze steen is nog niet eerder toegepast in een gevel. Zoals de appartementen in de lucht lijken te verdwijnen, reflecteert de gevel het aangrenzende park.

BBC heeft hiervoor zowel toezicht als als huurder coördinatie uitgevoerd. De overige berokken partijen waren:

Architect: Havermans Hielkema architecten
Aannemer: Van Achtmaal, Oudenbosch
Adviseur installaties: VIAC, Houten
Adviseur constructies: ABT, Antwerpen

Gevel studentencampus Easy Street
Studentencampus Easy Street te Breda
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers