Nieuwbouw 51 appartementen Spoorzone te Delft

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: oktober 2018 - december 2020
Opdrachtgever: SPF Beheer


Impressie 51 appartementen Spoorzone

De ontwikkeling van de Spoorzone in Delft omvat de bouw van circa 1000 nieuwe woningen en circa 20.000 m² niet-woonruimte. Het is een wijk met veel groen en water. Bovenop de spoortunnel komt centraal een groot stadspark. Wonen op deze plek betekent de keuze voor een plekje vlakbij de historische binnenstad van Delft. Bewoners zitten tevens op loopafstand van trein, bus en tram. En bovendien, een nieuw, ondergronds en voor iedereen goed toegankelijk NS-station zorgt ervoor dat je je binnen een kwartier naar het centrum van Rotterdam of Den Haag verplaatst.

Appartementen Spoorzone

De 51 appartementen vallen onder het project Guldenwater in Spoorzone van Delft. Het project bestaat uit een parkeerkelder met daarop 3 appartementen blokken (Blok II t/m IV, totaal circa 70 appartementen)​, een ‘hoeksteengebouw’ met daarin 90 huurappartementen (Blok I) en in totaal circa 15 grondgebonden woningen (Blok V). De 51 appartementen voor opdrachtgever SPF Beheer maken deel uit van de 70 appartementen uit blok II t/m IV.

Planning

De planning is dat in fases deelgebieden in de Spoorzone bouwrijp worden opgeleverd. Het gaat om koopwoningen in de vorm van appartementen en stadswoningen. Behalve de koopwoningen zijn ook huurwoningen voor studentenhuisvesting gepland. In de Spoorzone wordt ook ruimte voor bedrijvigheid gerealiseerd. In de plannen is tevens – naast het nieuwe Stadskantoor – 23.000 m² kantoorruimte opgenomen.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Eric Vos

Edwin van Batenburg