Nieuwbouw 75 appartementen Juvenaatlaan, Etten-Leur

Soort bouw: Nieuwbouw, woningbouw
Periode: februari 2017 - september 2018
Opdrachtgever: Woonstichting Alwel


75 appartementen Juvenaatlaan opgeleverd

Langs de Juvenaatlaan in Etten-Leur zijn 3 woongebouwen uit de grond verrezen. Het betreft hier 2 gebouwen met sociale huurappartementen, 1 gebouw voor senioren en circa 100 parkeerplaatsen.

Project Juvenaatlaan

In opdracht van woningbouwvereniging ALWEL (fusie tussen Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen) is in mei 2017 gestart met hei-werkzaamheden t.b.v. 3 woonblokken gelegen aan locatie welke omsloten wordt door Juvenaatlaan, Concordialaan en Zonnestad in Etten-Leur: 2 woonblokken beide bestaand uit 21 appartementen, verdeeld over 3 woonlagen en 1 blok groot 33 appartementen verdeeld over 4 woonlagen en speciaal t.b.v. 55+-ers

Alle woningen in het project zijn levensloopbestendig opgeleverd. De verschillende woningtypes zijn flexibel en kunnen eenvoudig aangepast worden tot bijvoorbeeld zorgappartement.
Door het verdelen van de appartementen over meerdere gebouwen is er gezorgd dat bijna alle woningen een goede bezonning hebben. De ruimte tussen de gebouwen is speels en groen ingericht met een wadi*.
* een wadi is een waterberging om overtollig hemelwater op te vangen.

Bouw

Het gehele complex is in traditionele bouw uitgevoerd met geslagen funderingspalen, in het werk gestorte fundering, kanaalplaten op begane grond en breedplaatvloeren op verdiepingen en dak.

Kalkzandstenen binnenwanden, bakstenen buitenspouwblad, half inpandige prefab balkons beplakt met tegelstrips (gezaagde baksteen welke ook als buitenspouwblad werd toegepast in rest van de blokken). De woningen zijn voorzien van zonnecollectoren op alle daken en overal kunststof gevelkozijnen.

Het grootste blok bestond uit een lange centrale gang met aan weerszijden de diverse appartementen en bergingen, terwijl in de 2 kleinere blokken de appartementen en bergingen gesitueerd lagen rond een centraal noodtrappenhuis en liftschacht.

Bij de 3 blokken werden ook nog 113 parkeerplaatsen aangelegd en aan zijde van Concordialaan en Zonnestad is een parkje met wadi voorzien.

Toezicht

De opdracht aan BBC vanuit ALWEL bestond uit 2×4 uur p.w. toezicht op heiwerkzaamheden, uitvoeren van kwaliteitscontroles en verzorging van vooropnames en oplevering van de in totaal 75 appartementen en buitenruimte (parkeerdeel).

Overige partijen waren:
Architectuur & Stedenbouw: LEVS architecten
Installatieontwerp: Hoppenbrouwers Techniek
Constructieontwerp: Pieters Bouwtechniek

Bouwsom € 8.289.500,00

Appartementen Juvenaatlaan
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

René Vervoorn

Fred Dessing