Nieuwbouw luxe appartementen “De Hellingen” te Alblasserdam

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2009 - 2010
Opdrachtgever: AM Wonen


De Hellingen

De Hellingen

Het project “De Hellingen” te Alblasserdam bestaat uit 201 luxe appartementen gelegen aan de oude scheepswerf van Verolme. De bouwcombinatie Alblasserwerf, Volker Wessels Vastgoed en AM Wonen heeft dit appartementencomplex gerealiseerd.

Het complex bestaat uit luxe appartementen en een half verdiepte stallinggarage, welke is opgedeeld in parkeerplaatsen, garageboxen, bergingen en algemene ruimten. De fundering bestaat uit prefab palen; in het werk gestorte poeren met een monolithisch afgewerkte keldervloer. De opbouw van de stallinggarage bestaat uit zogenaamde ‘natte bouw’. Het casco van het gebouw wordt opgetrokken in tunnelgietbouw met prefab kernen en balkons. Met veelal gelijke stramienen leent het project zich uitermate voor dit bouwsysteem. De gevel is opgebouwd uit een borstwering van metselwerk met daarboven een complete aluminium glasgevel. Achter de gevel zijn ter plaatse van de langsgevel HSB gevelelementen geplaatst. Verder zijn de appartementen vanuit de basis gelijk afgewerkt, waarbij er drie afwerkniveaus standaard zijn opgenomen voor het sanitair, de tegels en de keuken.

Opdracht BBC

In opdracht van AM Wonen heeft BBC niet alleen het toezicht ingevuld, maar tevens de kopersbegeleiding verzorgd tijdens de bouw en oplevering.

Toezicht De Hellingen
De Hellingen te Alblasserdam
Appartementen De Hellingen
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers