Nieuwbouw appartementen “De StadsHeer” te Tilburg

Soort bouw: Nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2005 - 2007
Opdrachtgever: Amvest


85 appartementen De StadsHeer te Tilburg

Het appartementencomplex “De StadsHeer” is gevestigd in het Haestrechtkwartier in het centrum van Tilburg. Het complex is op Westpoint na het hoogste gebouw van Tilburg.

Appartementen De StadsHeer

De StadsHeer heeft een hoogte van 101 meter en telt 31 verdiepingen. De eerste 6 verdiepingen zijn kantoorruimtes en de 25 daarboven gelegen verdiepingen tellen 85 huurappartementen,  7 verschillende type woningen met ieder een ongehinderd, uniek uitzicht. Op de bovenste 3 verdiepingen bevind zich op iedere verdieping 1 penthouse. De vloeroppervlakte van de kantoorruimte bedraagt ongeveer 2.500 m².

Ontwikkeling

Aanvankelijk zou de StadsHeer 89 meter hoog worden en met behulp van gietbouw gebouwd worden. Uiteindelijk werd er gekozen om prefabricage te gebruiken waardoor er besloten kon worden het gebouw 101 meter hoog te maken. Kenmerkend aan het gebouw zijn de balkons, welke in de volksmond bekend staan als ‘vogelkooikes’.

Opdracht

In opdracht van Amvest heeft BBC het projectmanagement voor dit bijzondere project begeleidt, waarbij Amvest de belegger was en BBC moest bewaken of het project werd geleverd als contractueel was overeengekomen.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers