Nieuwbouw appartementen “Drie Hoefijzers” te Breda

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2010
Opdrachtgever: Woonstichting Singelveste


Drie Hoefijzers Breda

Drie Hoefijzers

Op het terrein van de voormalige brouwerij Drie Hoefijzers is een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied gerealiseerd dat deel uitmaakt van sleutelproject Via Breda. Drie Hoefijzers bestond uit een zuidelijk en noordelijk plandeel. In het zuidelijk plandeel zijn onder andere ‘Het Oranjekwartier’, het appartementencomplex ‘Den Hertogh’ en de woningen aan de Smits van Waesbergestraat gerealiseerd. Daarnaast zijn woningen gebouwd aan de Ceresstraat, aan de andere kant van de Smits van Waesbergestraat en is de Ceresstraat opnieuw ingericht. De uitbreiding van de Sint Josephschool werd al eerder gedaan.

Drie Hoefijzers Zuid: Leven in de brouwerij

Het Oranjekwartier, het Brouwershof, Den Hertogh, de nieuwe woningen aan de Smits van Waesbergestraat en de Ceresstraat en de woningen achter het monumentale Brouwhuis; Stuk voor stuk voorbeelden van de in fase 1 gerealiseerde koopwoningen, waar de nieuwe bewoners hun draai al hebben gevonden.

Opdracht

I.o.v. Woonstichting Singelveste en AM Wonen heeft BBC niet alleen het toezicht ingevuld, maar tevens de kopersbegeleiding verzorgd tijdens de bouw en oplevering.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers