Nieuwbouw C.T. Stork College Hengelo

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: 2016 - 2017
Opdrachtgever: ICS Adviseurs


 

C.T. Stork College

Het project betreft de nieuwbouw van een school en een sporthal en is het nieuwe onderkomen voor ‘De Spindel’ en het Gilde. De school is gerealiseerd als Frisse School 2012 klasse B. De school en het sportgebouw worden voorzien van één centrale warmteopwekking middels een bodemenergiesysteem.

In het C.T. Stork College zijn gehuisvest: Gilde College van OSG Hengelo en de Spindel van Scholengemeenschap Carmel Hengelo. Het nieuwe onderwijscomplex heeft de uitstraling dat het dé plek in techniekstad Hengelo is waar voorbereidend, middelbaar beroepsonderwijs wordt gegeven. Het schoolgebouw en de sporthal hebben een totale oppervlakte van ruim 13.000 m².

Ontwerp

Architect Gortemaker heeft het nieuwe VMBO college ontworpen. Het is een gebouw met een bijzonder ontwerp waarbij de vormgeving zich conformeert aan de omgeving. De golvende gevel sluit aan op de aangrenzende landschappelijke zijde en de strakke rechte gevel aan de stedelijke kant, gericht op de aangrenzende woonwijk. Aan de zuidzijde van het gebouw liggen de praktijklokalen hout, bouw, industriële techniek, practicumlokalen en economie. Aan de golvende entreezijde liggen de leerwerkhuizen en clusters zorg en welzijn en kunst en cultuur.

Tussen deze twee verschillende werelden ligt een atrium wat beide werelden met elkaar verbindt door trappen, bruggen en een kantine.

Het nieuwe onderkomen voor het Gilde College en de Spindel is in het schooljaar 2018-2019 in gebruik genomen.

 

Omvang school: 11.559 m² BVO
Omvang sporthal: 2.179 m² BVO

Sporthal C.T. Stork college
C.T. Stork college balie
C.T. Stork college
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Jacob Pander