Nieuwbouw Da Vincicomplex te Alphen aan den Rijn

Soort bouw: nieuwbouw, retail, leisure, woningbouw
Periode: 2003 - 2004
Opdrachtgever: VHP/VolkerWessel Vastgoed


Realisatie Da Vincicomplex

Op dezelfde plek waar vroeger een afvalzuiveringsinstallatie stond wordt nu volop gewoond, gewinkeld en geparkeerd. Met de realisatie van het Da Vincicomplex is er een overgang gevormd tussen het centrum van de stad en Nationaal Landschap Het Groene Hart in het midden van de Randstad.

Da Vincicomplex

Het Da Vincicomplex omvat naast 58 koopappartementen in het luxe segment ook circa 6.000 m² winkelruimte ten behoeve van de interieurbranche. Verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping vindt je circa 10 winkelunits. Tussen de winkellagen en de luxe appartementen is een parkeergarage gerealiseerd met ruim 100 parkeerplaatsen.

De vorm van het gebouw is een soort gesloten boemerang en heeft in het midden een atrium waar een verbindende eikenhouten trappartij als een climax door het lichtdoorlatende dak naar de parkeervoorziening leidt. De centrale trappartij doet tevens ook dienst als minitribune voor presentaties en activiteiten in het atrium.

Tussen de aluminium geplaatste lamellen en de hoge glaskozijnen van de appartementen zijn rondom zeembalkons opgenomen die tevens als ‘Franse’ woningbrede balkons functioneren.

Opdracht

In opdracht van VHP/VolkerWessels Vastgoed heeft BBC het directievoering en het toezicht mogen verzorgen voor dit project met meerdere functies.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers