Nieuwbouw distributiecentrum Hoogvliet te Bleiswijk

Soort bouw: nieuwbouw, industrie
Periode: april 2018 - maart 2020
Opdrachtgever: Arcadis


Op het industrieterrein Prisma in Bleiswijk is plaats gemaakt voor de realisatie van een distributiecentrum voor de supermarktketen Hoogvliet.
De realisatie van het Breaam excellent DC omvat onder andere een retouremballage, slagerij en een servicecentrum.

DC Bleiswijk

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen marktgebied te zijn. Belangrijk speerpunt is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kunnen ze sterk concurrerend zijn en blijven.

In het nieuwe distributiecentrum worden zowel droge kruidenierswaren als vers, groente-en fruit en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt tot zendingen naar de (67) winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage gaat eveneens via de nieuwe locatie plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet maakt onderdeel uit van deze nieuwbouw waardoor zij beschikken over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij is Hoogvliet helemaal klaar voor een mooie toekomst.

Verhoogde capaciteit

In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m² en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m², wordt niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd, maar worden de logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Samenwerking

Voor de bouw van het nieuwe DC is er nauw samengewerkt met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als systeem integrator het logistieke design. Verder zijn de volgende partners betrokken bij de bouw: ASK Romein (casco), Aqua+ (Sprinklerinstallatie) en Warmtebouw/RetailTechnicus (werktuigbouwkundige installaties en koeltechniek).

BREEAM-NL certificering

Hoogvliet heeft, conform het MVO Jaarverslag 2016, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor het vinden van een goede balans tussen de gezondheid van hun organisatie, de samenleving en het milieu hoog in het vaandel.

Omdat Hoogvliet zelf ontwikkelaar, eigenaar en gebruiker is van het nieuwe distributiecentrum, had Hoogvliet de ambitie om een groot aantal energiebesparende maatregelen te implementeren in de nieuwbouw. Daarom is besloten de duurzaamheid door te voeren op basis van BREEAM. BREEAM is een internationaal keurmerk dat negen duurzaamheidscategorieën beslaat.

Omvang: 72.000 m² BVO
Bouwsom: +/- € 160.000.000,00

Meer informatie over Hoogvliet.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Edwin van Batenburg

Erwin Menting