Nieuwbouw De Havens te Nooitgedacht

Soort bouw: nieuwbouw, zorg, woningbouw
Periode: september 2017 - september 2019
Opdrachtgever: Woonzorg Nederland


nieuwbouw De Havens te Nooitgedacht

In de mooie Drentse woongemeenschap Nooitgedacht (gemeente Aa en Hunze) wordt momenteel een mooi nieuw wooncentrum met 48 zorg wooneenheden en ruimte voor dagbesteding gebouwd; De Havens.

Het project De Havens in Nooitgedacht omvat de bouw van 48 woningen voor senioren met meervoudig verstandelijke en fysieke beperkingen. Het complex wordt gebouwd op de plaats van het oude gebouw “De Linde”. Dit gebouw dateerde uit de jaren ’70 en voldeed op geen enkel vlak meer aan de huidige regelgeving en zienswijzen op de hedendaagse wijze van zorg aanbieden. De huisvesting van het complex wordt verdeeld in 4 woongroepen van 12 cliënten, waarbij de huisvesting in de toekomt een herbestemming als twee-onder-een-kap woningen kan krijgen.

De bewoners vallen binnen de volgende doelgroepen:

  • (Z)EMVB: volwassen cliënten met een (zeer) ernstig meervoudig verstandelijke beperking, in een aantal gevallen gecombineerd met een ernstige motorische beperking.
  • Ouderen: cliënten met een verstandelijke beperking in combinatie met problematisch ouder worden.

Het pand wordt verwarmd met een lucht warmtepomp. Daarmee wordt ook een beperkte mate van koeling gerealiseerd. Op het dak liggen 314 zonnepanelen die voor een deel voor stroomvoorziening zorgen.

Omvang: 2.871 m² BVO

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Gerrit van den Hoorn