Nieuwbouw De Pelikaan te Capelle a/d IJssel

Soort bouw: nieuwbouw, sport, publieke gebouwen
Periode: december 2018 - heden
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel


Nieuwbouw De Pelikaan omvat de realisatie van een nieuw multifunctionele zwembad-sporthalcombinatie in Capelle aan den IJssel. De sporthal vestigt zich op de hoek van de Alkenlaan en Pelikaanweg en vervangt het huidige zwembad de Blinkert.

Nieuwbouw De Pelikaan

De toekomstige sporthal wordt van alle gemakken voorzien voor gebruik door Capelse basis- en voortgezet onderwijs en diverse Capelse sportverenigingen.

De sporthal is door middel van vouwwanden op te delen in 4 delen. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijdbad van 25 meter. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en zijn geschikt voor wedstrijdzwemmen, synchroon zwemmen en waterpolo.

Zowel het zwembad als de sporthal is voorzien van een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. In het midden van het complex is een horecagelegenheid waar bezoekers na het sporten een drankje kunnen nuttigen. Vanuit daar kan iedereen zo in de sportzalen en het zwembad kijken.
Buiten komt een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid.

Duurzame accommodatie

In het ontwerp is gebruikgemaakt van hout en glas en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers.

Werkzaamheden BBC

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft BBC gevraagd voor het opstellen van een exploitatieberekening en het verzorgen van het toezicht tijdens de uitvoering.

Projecten vergelijkbaar met nieuwbouwproject De Pelikaan zijn:

Impressie zwembad nieuwbouw De Pelikaan
Impressie nieuwbouw sporthal De Pelikaan
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Aarntzen