Nieuwbouw en verbouw Hoog Catharijne te Utrecht

Soort bouw: nieuwbouw, bestaande bouw, publieke gebouwen, retail
Periode: april 2016 - juli 2020
Opdrachtgever: Klépierre


Hoog Catharijne opgeleverd

Hoog Catharijne, het grootste winkelcentrum van Nederland, was hard aan een nieuwe uitstraling toe. Eigenaar Klépierre investeert samen met de Gemeente Utrecht en de NS flink om het gehele stationsgebied een fantastisch nieuw aangezicht te geven. Ten behoeve van de nieuwbouw en verbouwwerkzaamheden levert BBC Bouwmanagement projectmanagers, directievoerders en toezichthouders.

Paviljoen

Boven de treinsporen van Utrecht Centraal is een glazen gebouw herrezen. In dit gebouw is alleen Horeca gevestigd. Hoewel et gebouw zelf in eerste instantie niet echt ingewikkeld lijkt te zijn, is de locatie dat des te meer. Boven de hoogspanningsmasten van de treinen, naar het station, boven de grootste fietsenstalling van de wereld en naast Hoog Catharijne is het haast onmogelijk om te bevoorraden zoals dat normaal gesproken zou worden gedaan. Maar door een uitstekend samenspel tussen opdrachtgever, aannemer, Gemeente, NS en omliggende aannemers is het resultaat geweldig geworden. In februari 2018 zijn alle eetgelegenheden in het Paviljoen geopend.

Voorzetgebouw

Hoog Catharijne is losgekoppeld van het centraal station van Utrecht en voorzien van een nieuwe entree gelegen aan het Stationsplein. Het Voorzetgebouw wordt in 2 fases gerealiseerd. Het eerste deel heeft plaats gevonden in 2016 en 2017, fase 2 is gestart op 1 oktober 2018 en moet worden opgeleverd in november 2019.

Hoog Catharijne

De gehele binnenkant van Hoog Catharijne was al jaren aan een upgrade toe. De vele straatjes waren niet alleen onoverzichtelijk maar ook erg benauwend. Hoog Catharijne ondergaat een metamorfose die zijn weerga niet kent. 2 grote passages zorgen voor overzichtelijke loopstromen, verhoging van de passages geven een open beeld van deze tijd. Het renoveren van de binnenzijde van Hoog Catharijne is gestart in 2015 en zal tot 2022 in beslag nemen. Kortom, de moeite om een keer een kijkje te nemen.

voorzetgebouw Hoog Catharijne te Utrecht
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

René Vervoorn

Regé van Duijnhoven

Roeland van Dijck

Robert Smulders

Jurgen van Merrienboer

Fred Aarntzen

Ger Wessel