Nieuwbouw Galaxy Tower te Utrecht

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw, publieke gebouwen, kantoren
Periode: maart 2019 - februari 2020
Opdrachtgever: De Lelie Vastgoed bv


Impressie Galaxy Tower te Utrecht

Midden in het hartje van Utrecht, tussen het station en de Jaarbeurs wordt een nieuwe eyecatcher gerealiseerd: de Galaxy Tower. Door de opvallende open structuur met daktuinen krijgt de toren een luxe uitstraling.

Galaxy Tower

Het project omvat de bouw van een 92 meter hoge toren van 30 etages met een ondergrondse parkeergarage, een luxe Amrâth Hôtel met daarboven 317 vrije sector huur appartementen. De appartementen zijn gepland met verschillende maten; van studios tot penthouses. Bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten die het ondergelegen hotel in de Galaxy Tower biedt. De Galaxy Tower meet circa 53.000 m². De Galaxy Tower wordt gerealiseerd op het Jaarbeursplein, tegenover het Beatrixtheater en aan de entree van de Jaarbeurs.

Verdeeld over het gebouw komen er geveltuinen en daken op verschillende hoogten. De geveltuinen zorgen onder meer voor de opvang en opname van het regenwater. Het gehele pand wordt uiteraard uitgerust met duurzame toepassingen. De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere zonnepanelen op de daken en gevel toe te passen en het gebruik van warmte koude opslag in de bodem. Verder wordt het hele gebouw voorzien van driedubbel zonwerend glas en komt er een warmte terugwin-installatie.

Amrâth Hôtel

Het luxe Amrâth Hôtel biedt naast 266 hotelkamers, een bar & lounge, 3 vergaderzalen, 2 restaurants, een fitness en wellness faciliteiten. Amrâth Hôtel ligt op de onderste 7 verdiepingen van de Galaxy Tower en wordt een luxe 4-sterrenhotel met een full service aanbod dat past bij de allure van de stad Utrecht. Het gehele ontwerp komt van het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten.

Toezicht

De Lelie Vastgoed bv heeft BBC aangewezen voor het uitvoeren en verzorgen van het bouwkundig toezicht.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Marco Diepeveen