Nieuwbouw hotel Yotel te Amsterdam

Soort bouw: nieuwbouw, publieke gebouwen
Periode: november 2017 - september 2019
Opdrachtgever: Being Development


nieuwbouw hotel Yotel

Dit hotel, in opdracht van ontwikkelaar Being Development, bestaat uit twee gebouwen met totaal 202 hotelkamers en drie paviljoens met horecagelegenheid en diverse ondersteunende ruimtes.

De hotelkamers worden ondergebracht in de twee torens. Eén toren van 5 verdiepingen en een toren van 8 verdiepingen.
De algemene ruimtes zijn ondergebracht in de drie paviljoens.
Het hotel wordt geëxploiteerd door hotelketen Yotel.

Voor de start van de bouw is er op het terrein eerst een grootschalige bodemsanering uitgevoerd.

Opbouw hotel Yotel

De fundering van de twee torens zijn opgebouwd uit prefab betonnen heipalen. De constructie van het gebouw bestaat uit kant en klare betonnen kolommen en wanden die in een wekelijkse cyclus per verdieping zullen worden geplaatst.

De hotelkamers zijn modulair geprefabriceerd. Wat inhoud dat de interne afwerking reeds gereed is als de kamers/units op de bouwplaats arriveren. De wanden zijn dan afgewerkt en de douchebakken, kranen en glazen wanden zijn al gemonteerd. Ook zijn de kamers dan al voorzien van alle electra, verwarming en ventilatie systemen.

Tevens zijn de daken van de bovenste modules dan al voorzien van dakbedekking en dakranden. Op locatie moeten dan alleen de naden tussen de modules nog dichtgeplakt worden. Zodra het dak waterdicht is worden alle installaties aan elkaar gekoppeld. Daarna worden de corridors voorzien van plafond, wand- en vloerbekleding.

In de paviljoens worden alle installaties ter plaatse gemonteerd, wordt er een dekvloer met vloerverwarming aangebracht en worden de binnenwanden en de deuren geplaatst en afgewerkt.

De gevels worden gemaakt van gerecycled aluminium met grote ruiten. Op de vliesgevel profielen komen speciaal hiervoor ontwikkelde ‘vinnen’. Waardoor het gebouw de gewenste uitstraling krijgt.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Thom Korporaal