Huis op Zuid, Rotterdam

Soort bouw: Nieuwbouw, sport
Periode: september 2021 - heden
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam


Impressie Huis op Zuid

© Koen van Velsen architecten | Beauty & the Bit | Gemeente Rotterdam

Nieuwbouwproject Huis op Zuid betreft de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw met sport- en zwemfaciliteiten met daarnaast gelegen appartementen. Het gebouw wordt gerealiseerd aan de Laan op Zuid, vanwaar ook de naam ‘Huis op Zuid’.

Huis op Zuid

Het project Huis op Zuid bestaat uit een zwembad, met een 25 m bad en een instructiebad, een sporthal met drie opsplitsbare gymzalen, horecaruimte en een overdekte fietsenstalling. Het gebouw is ter vervanging van het huidige Afrikaanderbad welke gesloopt wordt wanneer het nieuwe gebouw klaar is. Het sportcentrum is voor scholen, verenigingen en particulieren. Het zwembad wordt ook opengesteld als familiezwembad. De sportaccommodatie blijft echter wel in eigendom van de gemeente Rotterdam.

Direct naast het multifunctionele gebouw worden er 104 huurappartementen van het middensegment gerealiseerd. De appartementen bestaan uit een mix van studio’s en twee- en driekamer appartementen. Op de begane grond is er ruimte voor een commerciële plint en maatschappelijke functies.

Eind september 2021 is de bouw gestart. De verwachting is dat het gebouw in april 2023 opgeleverd zal worden.

Bouwmanagement

Namens opdrachtgever gemeente Rotterdam verzorgt BBC de directievoering en het bouwkundig toezicht voor de nieuwbouw. Als directievoeder zijn we het eerste aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de gemeente. Als toezichthouder zijn we de spil tussen de verschillende bouwteams en dragen we zorg voor een juiste kwaliteit van het project.

BBC beschikt over eigen specialisten in huis met uitgebreide kennis en ervaring van diverse projecten. Hierdoor bieden we de mogelijkheid om verschillende onderdelen onder één dak onder te brengen.

Weten wat voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Bouwplaats Huis op Zuid
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Robert Stok