Nieuwbouw studentenhuisvesting “City Campus MAX” te Utrecht

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2007 - 2009
Opdrachtgever: BAM Woningbouw Breda


City Campus MAX

Op de hoek van de Europa- en Beneluxlaan in Utrecht is in 2009 een groot complex van huur- en koopwoningen voor studenten en pas afgestudeerden c.q. starters opgeleverd. Het City Campus MAX complex is opgezet als een campus met allerlei voorzieningen zoals een sport- en fitnessruimten, een grand café, een wasserette en tevens ook een uitzendbureau. 

City Campus MAX

Max bestaat uit drie torens, twee van 22 verdiepingen (circa 70 m hoog) met 558 1-kamerappartementen en 170 2-kamerappartementen. De derde, lagere toren van 15 verdiepingen heeft 261 koopappartementen. Onder het gebouw bevindt zich circa 2700 m² commerciële ruimte.

Opvallend in het ontwerp is dat de torens op elke 5e verdieping een vide met een gemeenschappelijk buitenterras is gemaakt. Deze vides zijn bereikbaar via galerijen in de holle kern van de torens. Zowel de uitholling van de torens als de vides zorgen voor daglicht en frisse lucht.

Met ingang van 1 januari 2018 zijn de appartementen bedoeld voor starters en werkenden en niet meer voor studenten en afgestudeerden.

Opdracht

Voor BAM Woningbouw Breda heeft BBC de uitvoeringsbegeleiding gerealiseerd. Met de innovatieve bouwmethoden én constructieve complexiteit werd dit een hele uitdaging, welke met succes is afgerond.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers