Kensington Hyde Park, Hoofddorp

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: juli 2021 - heden
Opdrachtgever: Snippe Projecten


Nieuwbouw Kensington Hyde Park Hoofddorp

Blok Kensington van nieuwbouwproject Hyde Park in Hoofddorp is een uniek gebouw, met een unieke gevel. Het totale gebouw bestaat uit 7 verschillende type zogeheten huizen. Ten behoeve van dit nieuwbouwproject levert BBC Bouwmanagement bouwkundig kwaliteitscontrole.

Het project

De bouw van 7 woonblokken in carré vorm aaneengeschakeld waarin 233 luxe koopappartementen voorkomen. In de plint zijn diverse commerciële ruimten gesitueerd. De kelder is ingericht als parkeerkelder met woningbergingen en technische ruimten. Blok Kensington is opgebouwd uit 7 zogenaamde huizen en kenmerkt zich met verschillende groottes en bijzondere buitenruimtes. Barcode Architects ontwierp en het blok en de aangrenzende binnentuin is van landschapsarchitect Piet Oudolf.

Opbouw van Kensington

Constructie:

De aaneengeschakelde gebouwen zijn trapsgewijs opgebouwd waarbij ter plaatse van diverse appartementen dakterrassen ontstaan. Het binnen gebied wordt ingericht als tuin.

De draagconstructie bestaat uit een waterdichte zelfdragende gewapende betonnen kelder gefundeerd op betonpalen. De gewapende betonnen woning scheidende wanden en vloeren worden uitgevoerd in insitu beton in combinatie met gewapende breedplaatvloeren.

De stabiliteitskernen, de liften en trappenhuizen worden uitgevoerd in insitu beton. De betonnen paalfundering wordt t.o.v. NAP in de grond gebracht: Tot een diepte variërend van: 26 meter tot 40 meter minus NAP

Buitengevels:

De buitengevels van de diverse woonblokken te weten: huis 1 t/m huis 7 hebben binnenspouwbladen enerzijds uitgevoerd in beton en anderzijds uitgevoerd in houtskeletbouw afhankelijk van de uitvoeringssituatie. Per huis bestaat de buitengevelafwerking uit diverse afwerkingsmaterialen, namelijk:

  • Huis 1: gevelisolatiesysteem met stucwerk.
  • Huis 2: gevelisolatiesysteem met keramische steenstrips.
  • Huis 3: geglazuurde keramische tegels.
  • Huis 4: natuursteen.
  • Huis 5: traditioneel metselwerk baksteen
  • Huis 6: natuursteen
  • Huis 7: gevelisolatiesysteem met zwart stucwerk.

De gevelkozijnen worden uitgevoerd in aluminium.

Kwaliteit

Voor opdrachtgever Snippe Projecten verzorgt BBC de bouwkundige kwaliteitscontrole. We zorgen ervoor dat de kwaliteit voorop staat en wordt gewaarborgd. Daarnaast kunnen we hiermee aantonen dat er conform het programma van eisen (bestek) van de opdrachtgever wordt gebouwd.

Meer weten over de toevoeging van kwaliteitscontrole tijdens de uitvoering?
Kwaliteitsborging en UAV-gc toetsing

Bouwplaats Kensington Hyde Park Hoofddorp
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Junior Jansen