Nieuwbouw logistiek centrum Magna Tyres te Waalwijk

Soort bouw: nieuwbouw, industrie
Periode: april 2019 - december 2019
Opdrachtgever: Patrizia Netherlands B.V.


Magna Tyres

Voor Magna Tyres, off-the-road banden fabrikant, wordt een nieuwbouw mega distributiecentrum gerealiseerd aan de A59 bij Waalwijk.

Magna Tyres

Het nieuwe mega-distributiecentrum van Magna Tyres in Waalwijk krijgt een omvang van circa 57.500 m². Het distributiecentrum krijgt een Breeam ‘Excellent’ duurzaamheidscertificaat en is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Haven 8, dat een belangrijke logistieke corridor vormt van de Rotterdamse haven naar het Europese achterland.

Het nieuwe pand van Magna Tyres wordt gebouwd langs de A59 op de kruising, schuin voor het distributiecentrum van bol.com. De banden fabrikant is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Zanddonk in Waalwijk.

Hybride constructie

Het distributiecentrum bestaat uit een hybride constructie wat inhoudt dat dit een combinatie is van staal en beton. Het skelet wordt in beton uitgevoerd en het dak in staal. De wanden zullen een betonnen plint krijgen met daarboven sandwichbeplating.

De oplevering is gepland medio eind 2019 en wordt geheel gerealiseerd door Willy Naessens Industriebouw.

In opdracht van de toekomstige gebouweigenaar Patrizia Netherlands B.V. levert BBC Bouwmanagement het kwaliteitstoezicht.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Gerard Boelen