Nieuwbouw Maasziekenhuis Pantein te Boxmeer

Soort bouw: nieuwbouw, zorg
Periode: 2009 - 2011
Opdrachtgever: Bam Utiliteitsbouw/Vitaal ZorgVast


Maasziekenhuis Pantein

Maasziekenhuis Pantein in Beugen is een regionaal ziekenhuis dat zich richt op de 130.000 bewoners van de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg. Het ziekenhuis is modern, kleinschalig en overzichtelijk; het personeel vriendelijk, gastvrij en professioneel.

Het Maasziekenhuis biedt basiszorg dichtbij huis, maar ook toegang tot uitstekende specialistische zorg dankzij de intensieve samenwerking met het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek. Zo kan het zijn dat een patiënt voor een complexe ingreep in het Radboudumc of de Sint Maartenskliniek wordt geholpen, maar daarna voor controles en nazorg in het Maasziekenhuis terecht kan, dichtbij huis.

Alle gebouwen zijn zo gesitueerd dat ze de vorm van het terrein volgen – van smal aan de zijde van de A77 tot breed uitwaaierend aan de andere kant. Het hoofdgebouw van het ziekenhuis loopt enigszins rond en vormt met een eveneens gebogen diensten- en kantoorgebouw de afbakening van een bestraat plein. Daar is ook de ingang van het ziekenhuis. Twee andere ruimten van het ziekenhuis staan daar haaks op en omsluiten het atrium, dat als centrale hal fungeert. Het atrium komt weer uit op een ander plein: de groene tuin.

Opdracht

Het Maasziekenhuis Pantein en Vitaal ZorgVast hebben voor dit project een partnership gesloten voor de ontwikkeling, realisatie, het onderhoud en beheer van het nieuwe ziekenhuis en omliggend zorgvastgoed.
Vitaal ZorgVast heeft de risico’s zoals mogelijke kostenoverschrijdingen tijdens de bouw overgenomen en vervolgens de realisatie bij BAM gecontracteerd in een Design, Build en Maintain overeenkomst.

Het onderhoud is voor 20 jaar door BAM gecontracteerd. In slechts 3,5 jaar is het ziekenhuis ontworpen en gerealiseerd.
BBC is door Vitaal ZorgVast ingezet om de kwaliteit te borgen.

Maasziekenhuis Pantein
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers