Nieuwbouw MFA Kreekrijk, Assendelft

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: november 2017 - juni 2019
Opdrachtgever: HEVO


nieuwbouw MFA Kreekrijk bbc-toezicht

Nieuwbouw MFA Kreekrijk , dit project bestaat uit de volledige nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie, waarin twee basisscholen, twee buitenschoolse opvang en twee gymzalen voor de gemeente Zaanstad worden gehuisvest.

Kinderdagopvang, onderbouw en sportaccommodatie Kreekrijk

In de duurzame nieuwbouwwijk Kreekrijk in Assendelft wordt een gezamenlijk kinderdagverblijf, primair onderwijs en twee kleine sportzaaltjes gerealiseerd. Ook wel multifunctionele accommodatie Kreekrijk genoemd. De opdrachtgevers zijn Agora, Zaan Primair en de gemeente Zaanstad. De school ligt gesitueerd in het noordelijk deel van Assendelft vlakbij station Krommenie-Assendelft. De school gaat straks ruimte geven aan ongeveer zevenhonderdvijfenzeventig kinderen en bijbehorend personeel. Buiten de schooltijden is er gebruik door derden mogelijk van de sportlocaties.

Duurzaam MFA Kreekrijk

De school wordt in het kader van de verduurzaming voorzien van diverse energie besparende maatregelen zoals onder andere:

  • speciale warmtepompen met bodemwisselaars;
  • zonneboilers met zonnecollectoren
  • LED-verlichting met slimme lichtschakelingen
  • PV panelen op een dakoppervlak van meer dan 70%

Planning

In het vierde kwartaal van 2017 is er aangevangen met de bouw. De bouwkundige oplevering staat gepland begin juni 2019. Na de zomervakantie van 2019 zal de school in gebruik genomen gaan worden.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers