Nieuwbouw 28 stadswoningen locatie Müllerpier te Rotterdam

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: november 2018 - oktober 2019
Opdrachtgever: Rotteveel Bouw en Adviesbureau


 

Müllerpier

Als onderdeel van project “Müllerpier ontwikkeling C.V.” (een samenwerking  tussen Blauwhoed en AM) worden er op locatie Müllerpier, nabij Euromast, te Rotterdam 28 zelfbouwkavels uitgegeven waarbij de kopers de “vrijheid” hebben om een eigen stadswoning te (laten) ontwerpen, echter wel binnen een aantal  spelregels (vastgelegd in het zogenaamde kavelpaspoort) waarin bijvoorbeeld maximale hoogte van 5 etages en dergelijke omschreven worden. Ook de gevelsteen is bijvoorbeeld een vast gegeven qua kleur, afmeting en lagenmaat.

Project

Er zijn verschillende kavelbreedtes uitgegeven, 5,1, 5,4 en 5,7 meter breed. De totale bouw van deze 28 stadswoningen is in 2 fases geknipt, in eerste instantie worden de 18 stadswoningen aan Müllerhoofd en St. Jobskade gerealiseerd, bestaande uit blok 1 en blok 2, zodra deze fase gereed is zal er aan de 2e fase van 10 stadswoningen begonnen worden, de blokken 3 en 4.

Voorts zijn de kopers vrij in de architectenkeuze geweest, maar ook in de keuze van een aannemer. De verschillende ontwerpen werden door superviserend architectenbureau KCAP Architecten & Planners getoetst aan de vormgevingsregels, die in kavelpaspoort zijn vastgelegd.

De vrije keuze om een aannemer  te contracteren resulteerde bij de 1e fase van de bouw in een bouwplaats van 18 woningen met in totaal 9 verschillende aannemers(!)
Er was één gezamenlijke aannemer, die de funderingen heeft gelegd, gestart in april 2017, maar voor de woningen waren dus tegelijkertijd 8 aannemers aan het werk.

Om de diverse verschillende activiteiten op de relatief kleine bouwplaats te coördineren is ons bureau BBC Bouwmanagement benaderd om een bouwplaatscoördinator aan te stellen, en als “scheidsrechter” op de bouwplaats de diverse activiteiten te stroomlijnen, alsmede om als contactpersoon tussen ontwikkelaar, bouwers en gemeente Rotterdam te fungeren. Wekelijks zou hier van een rapportage worden opgesteld.

Onbebouwd Müllerpier
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Fred Dessing