Nieuwbouw Oosterdokseiland te Amsterdam

Soort bouw: nieuwbouw, kantoren
Periode: januari 2018 - heden
Opdrachtgever: Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam C.V.


BBC verzorgt toezicht op Oosterdokseiland

In opdracht van Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam C.V.  wordt op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam kavel 5/6b gerealiseerd. ODE biedt met zijn unieke ligging, attracties en de eigentijdse architectuur een uitstekende setting voor een grote verscheidenheid aan winkels en restaurants.
Daarnaast wordt er nog een wooncomplex met 42 luxe appartementen en zal de bestaande parkeergarage uitgebreid worden van 1450 naar 1801 parkeerplaatsen.
Het totale project beslaat circa 75.000 m² bruto vloeroppervlak.

Opdracht

In opdracht van O.O.A. CV verzorgt BBC het toezicht, projectmanagement en vervullen we de functie document controller voor dit project.
Onze hoofdopzichter Hein van Scherpenberg vertelt iets over het project:

Projectomschrijving

Het huurdersbestand bevat zowel Nederlandse als internationale merken en Retail formules. In het winkel- en vrijetijdsaanbod is ook in een breed palet van horecagelegenheden voorzien, variërend van informeel tot haute cuisine. De uitstekend bereikbare parkeergarage zorgt ervoor dat iedereen de weg naar ODE moeiteloos vindt.

In de laatste jaren is Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen én om uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Geen wonder dat er populaire restaurants en terrassen zijn. Vele met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad. Door de directe aanwezigheid van grote toeristische trekpleisters en de uitstekende bereikbare parkeergarage zullen bezoekers en toeristen zeker culinair aan hun trekken komen.

Wij zijn blij dat we hier een duurzame openbare ruimte en woonlocatie kunnen creëren. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek. Als ook dat we Booking.com, dat zijn wortels in Amsterdam heeft liggen, een locatie kunnen bieden die past bij de groei en innovatieve manier van werken van het bedrijf. Onderlinge samenhang en menging van functies zijn het uitgangspunt van dit project.

Masterplan

Het masterplan voor ODE is ontworpen door Designed by Erick van Egeraat uit Rotterdam. Een team van elf nationaal en internationaal gerenommeerde architecten heeft de architectonische uitwerking van dit masterplan verzorgd. Voor de kavels 5b en 6 werd het ontwerp voor het opvallende glazen gebouw gemaakt door UNStudio.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Hein van Scherpenberg

Gerrit van den Hoorn

Roland Hendriks

Jan Willem Kremer