Nieuwbouw ROC Praktijkschool te Breda

Soort bouw: nieuwbouw, onderwijs
Periode: 2013 - 2014
Opdrachtgever: Stichting ROC West Brabant


Na 30 jaar aan de Baronielaan te hebben gezeten, verhuist de ROC Praktijkschool in Breda naar een nieuwbouw pand aan de Frankenthalerstraat, naast het Prinsentuin. 

De ROC Praktijkschool in Breda leidt op naar werk. Zij bieden onderwijs op maat in een veilig pedagogisch klimaat. Leerlingen kunnen kiezen uit 4 sectoren en verlaten de school met een uitstroomportfolio. De school biedt gedurende minimaal 2 jaar nazorg. Binnen deze school mag iedereen zijn wie zij/hij is en krijgt iedereen iedere dag een nieuwe kans. Ze denken in uitdagingen, mogelijkheden en oplossingen en streven een intensieve samenwerking tussen leerlingen en ouders en school na.

Nieuwbouw ROC Praktijkschool

Op een locatie van het ROC lag op een driehoekig perceel een directe bouwtitel. In de oostelijke punt ligt de sporthal, in het middel de aula. Aan de brede zijde in het westen liggen de (praktijk)lokalen in een carrévorm. De gangen op de begane grond en de verdieping beginnen en eindigen in de aula. Overzicht en transparantie zijn de kernwoorden waarop de school is ontworpen.

Opdracht

I.o.v. Stichting ROC West Brabant heeft BBC het toezicht ingevuld, maar tevens de verhuizing verzorgd na de bouw en oplevering

ROC Praktijkschool
ROC Praktijkschool
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers