Nieuwbouw 60 appartementen Saenredam te Rotterdam

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: 2005 - 2006
Opdrachtgever: AM Wonen


Saenredam complex Rotterdam

Saenredam

Op het terrein van een voormalige Rotterdamse scheepswerf is de wijk De Veranda gebouwd, één van de complexen in de wijk De Veranda is Saenredam met 60 appartementen en ieder zijn eigen parkeerplaats. Saenredam is het meest exclusieve complex behorende tot het project De Veranda. Per woonlaag zijn er maximaal 5 woningen. Op de 2e verdieping van het complex heeft iedere bewoner een eigen berging. De luxe begint al in de entree, die ruim is opgezet en met hoogwaardige materialen is afgewerkt.

De Veranda

Behalve woningen zijn er winkels, recreatieve functies en bedrijfsruimtes. Er zijn 8 wooncomplexen, een parkeergarage, Pathé bioscoop en een politiebureau gerealiseerd. Het stedenbouwkundig concept van Sjoerd Soeters en Rudy Uytenhaak is door verschillende architecten ingevuld. De buitenruimte is door de Spaanse architecte Beth Gali ontworpen. De gebouwen zijn genoemd naar beroemde schilders; de straten in deze tegenover De Kuip gelegen wijk zijn vernoemd naar bekende Feyenoord-coryfeeën.

Opdracht BBC

Namens AM Wonen hebben we toezicht mogen verzorgen voor dit project met meerdere functies, maar ook voor diverse andere projecten op De Veranda.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers