Nieuwbouw Topsporthal Van der Knaaphal te Ede

Soort bouw: nieuwbouw, sport, publieke gebouwen
Periode: september 2017 - juli 2018
Opdrachtgever: Gemeente Ede


Nieuwbouw Topsporthal te Ede

Aan de Zandlaan in Ede is een nieuwbouw Topsporthal gerealiseerd. De nieuwe Topsporthal Van der Knaaphal vervangt sporthal “de Reehorst”. 

Topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. Dat is de Van der Knaaphal.
Naast de gebruikelijke afmetingen van 3 sportzalen, totaal 48 x 28 m² sportvloer met vrije hoogte van 9 m is de sporthal voorzien van een Centre Court voor Eredivisie volleybal.

In de toekomst zal ZVV Ede op Eredivisie niveau haar zaalvoetbalwedstrijden spelen in het sportcomplex. Er is een tribune gerealiseerd voor circa 1.200 toeschouwers die daar nationale en internationale (top)sportwedstrijden kunnen bijwonen. In een naastgelegen horeca ruimte kunnen hapjes en drankjes worden genuttigd. Buiten dat is de horecagelegenheid ook het bruisende hard voor studenten van de kenniscampus en bewoners van Ede.

Het nieuwe complex is ook voorzien van een volledig ingerichte Fitness ruimte en dojoruimte*/sportzaal, die ruimte is met tussen schermen in drieën gedeeld. Hier volgens overdag sportlessen en in de avonduren maken sporters van diverse verenigingen gebruik van het complex. Op de begane grond is een sportmedisch centrum gerealiseerd waar eventuele blessures vakkundig behandeld kunnen worden.

Studenten van Sport en Bewegen, de opleiding Veiligheid en Defensie maar ook van Zorg en Welzijn zullen voor het grootste deel gebruik gaan maken van de nieuwbouw Topsporthal.

*ruimte voor contact- en vechtsporten

Omvang: circa 6.000 m² bvo

Nieuwbouw Topsporthal te Ede
Zijaanzicht Nieuwbouw Topsporthal te Ede
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Thom Korporaal