TwoTwoFive, Amstelveen

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: Januari 2019 - oktober 2022
Opdrachtgever: Forum Invest


‘TwoTwoFive’. Op de hoek van de Rembrandtweg en de Beneluxlaan in Amstelveen maakt het oude kantoorpand plaats voor een hoogwaardig en duurzaam nieuw woongebouw met 276 appartementen inclusief een ondergrondse parkeergarage.

Project ‘TwoTwoFive’ is een ontwikkeling van Forum Invest te Amstelveen. BBC Bouwmanagement verzorgt de directievoering en kwaliteitstoezicht voor de opdrachtgever.

Biesbosch 225, ‘TwoTwoFive’

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau OZ i.s.m. Forum Concept & Design. Het bijzondere en moderne gebouw kent een hoogwaardige materialisering, een dubbelhoge entreehal, verdiepingshoge ramen in de appartementen, een luxe keuken, pvc vloeren en ruime balkons voor iedere appartement.

Duurzaamheid

Bij de realisatie is veel aandacht voor een gezonde en duurzame woonomgeving. Naast de elektrische deelauto’s wordt er gebruik gemaakt van een WKO installatie in combinatie met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en kozijnen met een hoge luchtdichtheid. Alle appartementen worden voorzien van een hoog rendement warmte-terugwinningsinstallatie. De algemene ruimten worden voorzien van LED verlichting. In het maaiveld wordt een omvangrijk waterretentie-systeem gerealiseerd.

Parkeergarage

De 3-laagse ondergrondse parkeergarage is een uitdagend onderdeel van het project. Door de aanzienlijke diepte van ca. 9 meter wordt er gebruik gemaakt van een damwandkuip welke tijdens het ontgraven continue gevuld blijft met water. Dit dient als contragewicht voor de grond- en waterdruk. Heel bijzonder is ook de gewapende bodemafsluiter. Met een speciaal hijsframe worden de wapeningsnetten en -korven onderwater op hun gehesen onder begeleiding van duikers. Vervolgens zal dan de bodemafsluiter worden gestort met onderwaterbeton. Een uitdagend stukje (onder)waterbouw!

Parkeergarage Biesbosch 225
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Roeland van Dijck

Edwin van Wijk