Fibonacci, Amsterdam

Soort bouw: Nieuwbouw
Periode: Februari 2023 - heden
Opdrachtgever: Rockfield Real Estate


In opdracht van Rockfield Real Estate verzorgt BBC Bouwmanagement de kwaliteitscontroles voor het project ”nieuwbouw woningen Fibonacci” te Amsterdam.
In het gebouw van Fibonacci komen 243 huurwoningen waarvan 194 woningen (80%) Rockfield zal verhuren aan het middensegment. De andere 49 woningen (20%) zal Stadgenoot gaan verhuren. Deze woningen zijn bestemd voor de sociale huursector. Fibonacci wordt gerealiseerd in Zeeburg/Oost op de hoek van de Cruquiuskade en de Panamalaan.

Het gebouw met een omvang van 16.000 m2 heeft 18 verdiepingen en bevat appartementen van 25 m2, 50 m2 en 70 m2. De appartementen worden verhuurd inclusief vloer- wand en raambekleding. Het gebouw krijgt afwisselende bouwhoogtes waarvan het hoogste punt 60 meter hoog is. Het project wordt ontwikkeld door VORM en ontworpen door Diederendirrix. Er zijn diverse gemeenschappelijke binnen- en buitenruimten beschikbaar: daktuinen, een rooftopbar, bijeenkomstenruimten, wasserette, stalling voor fietsen en scooters en een compacte parkeervoorziening. De drukke stad wordt buiten gehouden met dove gevels. De hoogste toren krijgt windwokkels voor het opwekken van duurzame energie. De vogels krijgen een eigen plek in de nestkasten in de gevels, en voor insecten zijn er insectenhotels beschikbaar in de verschillende daktuinen.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Roeland van Dijck