Nieuwbouw “ZuidDuin” te Scheveningen

Soort bouw: nieuwbouw, woningbouw
Periode: februari 2016 - maart 2019
Opdrachtgever: MRP Development


nieuwbouw zuidduin scheveningen

Met het vertrek van de Norfolkline (containeroverslagbedrijf/rederij) naar Vlaardingen kwam op het voormalige Norfolkterrein in Scheveningen een groot terrein vrij. 
Op dit terrein (groot circa 6 hectare) rond de Derde haven van Scheveningen/direct grenzend aan het Zuiderstrand, heeft MRP Development (voormalig ASR Vastgoed) een nieuwe wijk gerealiseerd: De Zuid.

ZuidDuin

Op “De Zuid” worden in totaal ongeveer 400 woningen in verschillende fasen gerealiseerd. Van deze woningen bestaat het grootste gedeelte uit appartementsgebouwen terwijl in de autoluwe binnen gebieden hiervan, grondgebonden/eengezinswoningen gebouwd zijn. Het eerste deel van de bouw heet ‘ZuidDuin’ en bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) en 14 eengezinswoningen. De huurwoningen zijn in eigendom van Amvest.

Het gehele project ‘ZuidDuin’ bestaat uit 2 blokken (1 x 6 woningen en 1 x 8 woningen) met eengezinswoningen en 4 blokken met appartementen variërend in 5 tot en met 7 verdiepingen hoog. Deze vier blokken zijn onderling met elkaar verbonden, echter ieder blok heeft zijn eigen hoofdentree. Verder bevindt onder de appartementsblokken en de binnentuin zich de parkeergarage met 103 parkeerplaatsen. De fundering van de eengezinswoningen bestaat uit circa 8 meter lange prefab betonpalen met daarop prefab funderingsbalken. De fundering van de appartementen bestaat uit LeKa palen* met daarop in het werk gestorte betonbalken/poeren.

 * Een LeKa paal is een in de grond gevormde, grond verdringende betonpaal met een permanente stalen casing (buis blijft zitten), schroevend op diepte gebracht. Tijdens het inbrengen wordt een  groutinjectie uitgevoerd langs de paalschacht. De paal is opgebouwd uit een stalen buis, voorzien van een schroefpunt met groutomhulling.

ZuidDuin complex
ZuidDuin complex
Appartementencomplex ZuidDuin
ZuidDuin te Scheveningen
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Henri van Ingen