Nieuwbouw zwembad Hofbad te Ypenburg

Soort bouw: nieuwbouw, leisure, publieke gebouwen
Periode: 2013
Opdrachtgever: CVDH-tbr


Hofbad Ypenburg

Voor de nieuwbouw van het Hofbad in Ypenburg ontwierp Architectenbureau VenhoevenCS uit Amsterdam een nieuw licht, ruim, energiezuinig en multifunctioneel zwembad. Geschikt voor zowel recreatie als competitie.

’t Hofbad

Het nieuwe ontwerp van het zwembad is vormgegeven als een ruggengraat met ribben. Doordat de luchtbehandelingskasten in de ruggegraat zijn geplaatst hebben ze een directie verbinding met de zwemzalen voor de gelijkmatige verspreiding van verse lucht. Vanaf de Ypenburgse Boslaan is de transparante hoge entreehal al goed zichtbaar en zie je direct vanuit de hal al wat zich in het gebouw afspeelt. Tribunes en horecagelegenheid op de 1e verdieping bereik je door een brede trap in de hal. De bar/restaurant ruimte biedt uitzicht op alle baden. De ruimte is verbonden met tribunes van het wedstrijdbad, die plaats bieden aan circa 500 personen.

Het recreatiebad is voorzien van diverse waterelementen voor klein en groot, met onder andere een glijbaan, een kreek met stroomversnelling, een waterval, een bron, bruisbankjes, whirlpool en massagestralen. Het recreatiebad staat in open verbinding met het instructiebad. Ook in het peuter- en kleuterbad zijn diverse speelelementen geïntegreerd. Vanuit de horeca en het naastgelegen terras kunnen ouders hun kinderen gemakkelijk in de gaten houden.

Horeca, personeelsruimten en kleedruimten zijn centraal gelegen in het gebouw en staan in goede verbinding met de omliggende baden. Vanuit de horeca kan gekeken worden naar de zwemmers en de stafruimte op de tweede verdieping biedt o.a. zicht op entreebalie. Zo zorgen alle doorkijkjes voor transparantie, veiligheid en levendigheid van het gebouw.

Omvang: 9.035 m² BVO

Hofbad Ypenburg
Wedstrijd bad Hofbad Ypenburg
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers