Renovatie collegezaal 1 te AMC

Soort bouw: bestaande bouw, onderwijs
Periode: juni 2017 - september 2017
Opdrachtgever: AMC


Installatietoezicht collegezaal 1 AMC

De Faculteit Geneeskunde van de UvA heeft in het AMC vijf collegezalen. Alle collegezalen zijn geschikt voor patiëntencolleges waarbij de studenten opgesteld zitten in een tribune opstelling. Eén van de vijf collegezalen is gerenoveerd en verbouwd tot een geschikte collegezaal van deze tijd.

Collegezaal 1

De renovatie/verbouwing betrof onder andere het vergrootten van de collegezaal van 330 naar 400 vaste zitplaatsen en tevens de zaal bruikbaar te maken voor de toekomst. Links en rechts zijn boven de entrees in de zaal balkons aangebracht. Tevens zijn de klimaat- en elektrotechnische installaties aangepast en zijn er vele voorzieningen getroffen voor een optimale akoestiek in de collegezaal. Deze akoestische voorziening is architectonisch weggewerkt achter een eikenhouten latten wand waarvan de latten dwars zijn geplaatst met tussen de latten gelijke openingen. Achter deze latten is firet doek gespannen als afdekking voor het akoestische materiaal zodat men dit niet zichtbaar is en een verticaal streeppatroon ontstaat.

In de gangpaden, ontstaan door het aanbrengen van de balkons, zijn in diezelfde latten wanden, portretten aangebracht van bekende (hoog)leraren, professoren en rectoren welke in de loop van de tijd college hebben gegeven en/of anderzijds te maken hebben gehad met de faculteit.

De grootste klimaat technische aanpassing was het aanbrengen van  een (zwevend) klimaatplafond waar koeling in aangebracht is. Tevens zijn de inblaaskanalen vervangen voor textiele inblaaszakken/slurfen voor tochtvrij inblazen van een hogere hoeveelheid (ventilatie) lucht.

Inrichting technisch zijn de oude college stoelen vervangen voor een nieuw model stoelen. De stoelen zijn door de studenten gekozen uit een aantal demomodellen waarop ze zelf hebben mogen proef zitten. Dus klachten over zitcomfort is in deze niet te verwachten. Daarbij zijn alle zitplaatsen uitgerust met een Wand Contact Doos (WCD) voor laden van diverse device als laptop, tablet en/of mobile telefoon.

Omvang: 553 m² BVO

https://www.aaarchitecten.nl/portfolio_page/herinrichting-collegezaal-cz1-amc-amsterdam/

Uitbreiding collegezaal 1 AMC
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Edwin van Batenburg