Sloop, renovatie en nieuwbouw Galvanischool te Den Haag

Soort bouw: bestaande bouw, nieuwbouw, onderwijs
Periode: april 2017 - december 2019
Opdrachtgever: De Haagsche Scholen


Impressie Galvanischool

Al 100 jaar lang​ krijgen kinderen les op de Galvanischool in Den Haag. Het huidige gebouw is belangrijk voor de leerlingen en voor de wijk, het heeft historie en is vol herinneringen. Vanwege de toename van het aantal leerlingen wordt de school uitgebreid.

Galvanischool

Het project betreft de uitbreiding van de school van 13 naar 17 lokalen, een volwaardige gymaccommodatie en het gebouw te laten voldoen aan de onderwijshuisvestingseisen van deze tijd. Uitgangspunt voor de renovatie is ​de karakteristieke​ ​​kwaliteit en sfeer te behouden.​ Het huidige gebouw is van waarde voor de leerlingen en voor de wijk, de speelpleinen worden door de school en buurt intensief gebruikt. Het bestaande gebouw met de gymzaal aan de Snelliusstraat wordt gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Op de nieuwe gymzaal komen twee lagen met onderwijsfuncties en lokalen.​

BBC heeft opdracht gekregen voor het verzorgen van directievoering tijdens de voorbereiding en uitvoering van de bouw.

Projectomvang:
Renovatie: circa 1.513 m² BVO
Nieuwbouw: circa 1.190 m² BVO
Kelderberging: circa 57 m² BVO
Totaal omvang: circa 2.760 m² BVO

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers