Renovatie Huize Westerlicht Alkmaar

Soort bouw: renovatie, kantoren, onderwijs
Periode: januari 2020 - december 2020
Opdrachtgever: Adviesbureau J. Vriesema


Met een prachtige geschiedenis van de begin jaren ’30 tot eind 2004 was huize Westerlicht in gebruik als ziekenhuis en diende het later als bejaardentehuis. Het renovatieplan schijnt een nieuw licht over het Rijksmonument.

Huize Westerlicht

Omdat de tijdelijke kantoorvleugel van het ziekenhuis moet wijken voor nieuwbouw wordt het oude Huize Westerlicht getransformeerd voor kantoor- en onderwijsfunctie.

De begane grond, 1e en 2e verdieping worden geheel getransformeerd tot kantoren en onderwijs lokalen. Het gebouw krijgt 2 nieuwe kopgevels en alle buitenkozijnen, ramen en deuren krijgen geïsoleerde beglazing en het gehele pand wordt opnieuw geschilderd.

Al met al is dit een mooi en uitdagende klus, in zo’n oud gebouw blijft de uitvoering een uitdaging. Niets is recht en het is altijd anders dan op tekening staat, dus een echte renovatieklus.

Het werk wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Heijmans Amsterdam e.e.a. in opdracht van Noordwest Ziekenhuisgroep te Alkmaar. Namens Adviesbureau J. Vriesema verzorgt BBC Bouwmanagement het toezicht.

Totale aanneemsom: circa € 7.300.000,00

Westerlicht renovatie BBC toezicht
Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Henk Fleer