Renovatie Langezijds, University of Twente

Soort bouw: bestaande bouw, renovatie, onderwijs
Periode: oktober 2021 - heden
Opdrachtgever: Universiteit Twente


Impressie Langezijds

Ontwerp: Civic architects, VDNDP, Studio Groen+Schild | Copyright: Civic architects

Langezijds, UT

In opdracht van Universiteit Twente (UT) begeleidt BBC Bouwmanagement de renovatiewerkzaamheden van het gebouw Langezijds op de campus van UT. Met de renovatie maakt de universiteit de eerste stap naar vernieuwing van dit gebouw tot toekomstige locatie voor de faculteit ITC.

De Universiteit Twente (UT) is een ondernemende researchuniversiteit die is gesticht in 1961. De UT verzorgt onderwijs en onderzoek in wetenschapsgebieden die variëren van bestuurskunde en technische natuurkunde tot biomedische technologie. Als enige universiteit van Nederland beschikt de UT over een campus. Deze campus wordt gebruikt als laboratoria ruimte voor onderwijs en onderzoek voor studenten. Het terrein is eigendom van de UT en is ongeveer 150 ha groot. De gebouwen beslaan ongeveer 200.000 m² bvo.

Werkzaamheden

Het project betreft een renovatie van een gebouw ten behoeve van gebruiker ITC (kantoren, labs, collegezalen) met een omvang van 13.500m² bvo, met een grote atria. Daarnaast is er speciale aandacht voor naastliggende NANO-lab en Gallery met betrekking tot trillingsoverlast. In opdracht van de Universiteit Twente verzorgen we het bouwkundig toezicht tijdens de uitvoering.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Jacob Pander