Renovatie sporthal Het Spectrum te Hoofddorp

Soort bouw: nieuwbouw, bestaande bouw, sport, publieke gebouwen
Periode: september 2018 - april 2019
Opdrachtgever: Straman


impressie cafe sporthal het Spectrum te Hoofddorp

Sporthal het Spectrum wordt weer helemaal opgeknapt voor de toekomst. De sporthal renovatie omvat onder andere een nieuwe entree, horecaruimte, vergaderruimte, kantoor en kleedkamers. Door de ingrijpende renovatie is de sporthal de aankomende 40 jaar weer geschikt voor sportverenigingen en scholen.
De squashbanen, het restaurant, een deel van het zwembad, het gedeelte tussen het zwembad en de sporthal zijn gesloopt. De renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden zijn in tussentijd begonnen.

Duurzaamheid het Spectrum

Duurzaamheid staat centraal bij de bouw van de sporthal. Zonnepanelen voorzien het gebouw van energie en de gevels worden geïsoleerd. Ook vloerverwarming en een waterpomp voor warmte-koude opslag (WKO) zijn onderdeel van de verduurzaming. Diverse materialen en onderdelen worden zoveel mogelijk hergebruikt. De oude sportvloer komt bijvoorbeeld te liggen in de nieuwe horecaruimte. Een gedeelte van zowel de vloer als de verrijdbare tribune zijn overgenomen door andere sportclubs. Ook de lockers van de zwembaden zijn bij diverse organisaties terecht gekomen.

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Ferry van Dorp