Renovatie stadhuis Woerden

Soort bouw: bestaande bouw, publieke gebouwen
Periode: juli 2017 - november 2018
Opdrachtgever: Gemeente Woerden


Stadhuis Woerden

Voor de renovatie van het stadhuis in Woerden schakelde de gemeente Woerden BBC in voor het begeleiden van de verbouwing tijdens de uitvoering.

Stadhuis Woerden

Het project bestaat uit de renovatie en transformatie van het stadhuis en Regionaal Historisch Centrum (RHC). Het stadhuis was inmiddels bouwkundig verouderd en tevens functioneel achterhaald.

Van het bestaande stadhuis is het grootste deel langs de Blekerijlaan en het deel daarachter van het RHC behouden. Deze delen zijn compleet gestript en voorzien van nieuwe gevels. Aan het stadhuis zijn een nieuwe raadzaal, een optopping van het archief en twee transparante videvolumes toegevoegd. Door de transparante vides aan weerszijde van het bestaande deel krijgt het meer licht.

Het interieur van het vernieuwde stadhuis is gericht op Het Nieuwe Werken.

Omvang: 7.500 m² BVO
Bouwsom: € 11.500.000,00

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Thom Korporaal