Renovatie/uitbreiding basisschool Pniël

Soort bouw: bestaande bouw, onderwijs
Periode: oktober 2020 - heden
Opdrachtgever: PCBO


Vernieuwbouw Pniël
Artist impression | EGM architecten

Basisschool Pniël, gevestigd in een monumentaal pand uit 1923, maakt onderdeel uit van het beschermd stadsgezicht van Vreewijk in Rotterdam. Door de sterk verouderde indeling van de school voldoet het niet meer aan de eisen van modern onderwijs. Daarom besloot de stichting PCBO (Protestants Christelijk Basisonderwijs) de school te verbouwen.

Renovatie Pniël

De verbouwing betreft de sloop en aanbouw van de achtergevel (schoolplein zijde) van 1.80 meter diep. Hiermee worden ruimere en lichtere lokalen gecreëerd. Ook de te lage plafonds die nog dateerde uit de jaren ’20 worden verwijderd, de vrije hoogte verhoogd daarmee van 2.60 naar circa 5 meter.

Het monumentale pand bevat nog veel originele details, uiteraard worden deze behouden en zijn de ingrepen rondom deze details geminimaliseerd.

PCBO heeft BBC gevraagd het bouwkundig toezicht en de directievoering te verzorgen.

Omvang: circa 2.500 m² BVO (verdeeld over 3 bouwlagen).

Meer van dit soort projecten
Gebruikte diensten binnen dit project

Betrokken medewerkers

Gerard Boelen